Mitä Kansainvälisen politiikan yhdistyksellä on saavutettavissa, ja minkälaisia tavoitteita voimme toiminnallemme asettaa? Yleisin kysymys FAIA:n toimintaan liittyen koskee ennen kaikkea yhdistyksen tarpeellisuutta. Tätä pohtiessa ja yhdistystämme perustettaessa katse kiinnittyi hakemaan esimerkkiä länsinaapuristamme, jossa Swedish Association of International Affairs (SAIA) on ollut aktiivinen yhteiskunnallinen toimija jo vuosikymmenten ajan. 

FAIA Finlandin ensimmäinen ekskursio suuntautui Ruotsiin: Uppsalassa 10–12.2.2017 järjestetty Forum Weekend toi yhteen opiskelijayhdistysten aktiiveja eri puolilta Ruotsia muun muassa Malmöstä, Uumajasta ja Växjöstä saakka. Me FAIA:n edustajat saimme nauttia kansainvälisten vieraiden leimasta täysin siemauksin, sillä vastaanotto oli lämmin ja positiivinen. Yhdistysaktiivit olivat yllättyneitä yhdistyksemme nuoresta iästä, mutta myös kovin kiinnostuneita yhdistyksemme alkutaipaleen vaiheista. 

 

img_6904
FAIA:n delegaatio Maria, Juulia ja Joel


Forum Weekendin aikana osallistuimme luennoille ja workshopeihin, joiden aiheena olivat muun muassa yhdistysten sisäinen ja ulkoinen viestintä, yhdistyksen kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä sosiaalisen median toimintakenttä sen maailmanpoliittista ulottuvuutta unohtamatta. Lisäksi ohjelmassa oli
pöytäjuhla, joka oli perinteisiä suomalaisia sitsejä edustuskelpoisempi tapahtuma.

SAIA_Logo_(English).pngForum Weekendin järjestäjä, Swedish Association of International Affairs (SAIA), on ruotsalainen, yhteiskunta-aloihin kuuluvien yhdistysten kattojärjestö sekä FAIA:n roolimalli, isosisko ja paras esimerkki siitä, millä tavalla yhteisöllisyyttä luodaan ja ylläpidetään eri yhdistysten sekä jäsenistön välillä. SAIA on perustettu jo vuonna 1939, ja tätä nykyä se on muun muassa pysyvä edustaja Ruotsin merkittävässä jokavuotisessa poliittisessa tapahtumassa, Almendalenissa. Lisäksi SAIA tekee yhteistyötä Ruotsin suurimpien poliittisesti sitoutumattomien organisaatioiden kanssa. Me FAIA:ssa tavoittelemme samankaltaisia asioita: haluamme saada yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneiden nuorten ja vanhojen sielujen ääntä kuuluviin ja tuoda heidät ja meidät lähelle ja osaksi asiantuntevia organisaatioita ja ihmisiä. Me haluamme tuoda ihmisiä yhteen.

Usein sanotaan, että yhteisöllisyys ja yhteinen tekeminen ovat kliseitä, joita korostetaan väsymättä Forum Weekendin kaltaisten tapahtumien tavoitteina, mutta myös oheistuotteina. Forum Weekendin mieleenpainuvimman luennon pitänyttä viestinnän asiantuntijaa, konsultti Valdemar Liungmania lainatakseni ”Classic is just a cliché in nice clothes”. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, yhteisöllisyyden aika ei ole ohi. Yhteisöllisyys voimaannuttaa rakentamaan parempaa yhteiskuntaa, yhdessä.

Special thanks to Rosaline Marbinah, the president of SAIA, who made us feel welcomed throughout the Forum Weekend in Uppsala. We came back home feeling incredibly inspired by you and SAIA!

Teksti: Maria Lavonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s